Jag är född 1984 så jag gick i mellanstadiet under mitten av 90-talet. På den tiden uppfanns något som hette elevens val. Förstås skulle man då välja det som verkade roligast och jag valde datorkunskap. Vi fick sitta en timme i veckan, i en hel termin, och bara träna fingersättning. Jag minns det som att många var missnöjda då de hade förväntat sig att få göra något annat. Men jag stormtrivdes och blev väldigt snabb på att skriva. Jag hade alltid haft svårt för skrivstil och där med svårt att uttrycka mig i skrift. Plötsligt så kunde jag snabbt skriva långa texter utan att ens titta på tangentbordet. Båda lärare och de andra eleverna var imponerade över hur snabbt jag skrev.

Detta har jag alltid haft användning av i massor av sammanhang. Mina färdigheter att skriva snabbt på tangentbordet var det som en gång i tiden födde tanken på att starta ett transkriberingsföretag, där verksamheten helt enkelt består i att skriva snabbt.

/Oskar
VD på  Transkribering.nu Sverige AB