Idag berättar vår medarbetare Viktor Norlander om känslan när han jobbar med brådskande transkribering.

När det plingar till på datorn, och man får ett uppdrag för Snabb transkribering känns det faktiskt lite pirrigt. Det är kul att veta att kunden behöver det transkriberade materialet snabbt, och man känner sig stolt över att  kunna hjälpa till. Det är nästan primär drift hos oss anställda att få materialet klart så fort som möjligt, och samtidigt hålla vår höga standard.

Transkribera är ett hantverk

Vissa tänker sig kanske att transkribering är ett tämligen intellektuellt yrke, men det har faktiskt samma praktiska kvaliteter som snickeri eller annat hantverk. Samma direkta glädje som en möbelsnickare kan känna när hen svarvat ut de sista detaljerna på en nytt bord, känner transkriberaren när hen avslutat en transkribering och går igenom den en gång till, noggrant och ömsint. En slags enkel glädje över när någonting är enkelt, snyggt och ordentligt utfört.

Till det läggs den extra dimensionen av tillfredsställelse när man vet att kunden behöver transkriberingen inom en snäv deadline, och man lyckas leverera ännu fortare. En lätthet i kroppen när man laddar upp wordfilen. Händerna pulserar efter några timmars arbete, men det är en livgivande puls.

Man känner sig stolt.